מהו חלבון ולמה הוא חשוב?
חלבון הוא מאקרו-נוטריינט שנמצא בכל התאים החיים. הוא מורכב מחומצות אמינו, שהן אבני הבניין של חלבון.
חלבון חשוב מכיוון שהוא עוזר לגוף שלך לצמוח ולתקן רקמות, כגון שרירים ועור. זה גם עוזר לבנות אנזימים, הורמונים וחומרים חשובים אחרים.
חלבון ניתן למצוא במזונות רבים כולל מקורות מן החי כמו בשר, ביצים, חלב וגבינה; מקורות צמחיים כמו שעועית וקטניות; דגנים כמו אורז או שיבולת שועל; או אפילו אגוזים וזרעים.
חלבון הוא מאקרו-נוטריינט החיוני לגוף. זה עוזר בצמיחה ותיקון של תאים, רקמות ואיברים.
חלבונים מורכבים מחומצות אמינו שיכולות להיות חיוניות או לא חיוניות. חומצות אמינו חיוניות לא יכולות להיות מיוצרות על ידי הגוף ולכן יש לצרוך אותן דרך המזון בעוד שאינן חיוניות יכולות להיות מסונתזות על ידי הגוף ממקורות אנרגיה אחרים.
תפקידו החשוב ביותר של חלבון הוא לספק מבנה לתאים ולרקמות וכן לווסת אנזימים והורמונים המסייעים בחילוף החומרים. הם גם עוזרים בחלוקת תאים, תגובה חיסונית, קרישת דם, התכווצות שרירים ועוד.
לעוד מידע על מהם תחליפי הבשר הכי עשירים בחלבון יש להכנס לקישור
טופו
טופו הוא מזון העשוי מפולי סויה, אשר מושרים במים, מחממים ולאחר מכן לוחצים על מנת לחלץ את הנוזל. זהו מקור טוב לחלבון לצמחונים וטבעונים.
תהליך הכנת הטופו דומה לזה של הגבינה. הפרדה (חתיכות מוצקות) מהמי גבינה (נוזל). ניתן לאכול טופו נא או מבושל, וניתן להשתמש בו במתכונים רבים כתחליף לבשר.
טופו הוא מוצר מזון העשוי מפולי סויה ומים. זהו אחד ממקורות החלבון הטבעוניים הפופולריים ביותר על בסיס סויה.
לטופו טעם תפל וניתן להשתמש בו כדי להחליף בשר במנות כמו מוקפץ, קארי או סלט. לרוב, טופו מתובל או כבוש במרינדה כדי להתאים למנה שבה הוא ישמש. יש לו ספירת קלוריות נמוכה יחסית ותכולת שומן נמוכה.
טמפה
טמפה היא עיר במדינת פלורידה, ארצות הברית. הוא ממוקם בחוף המערבי של פלורידה במפרץ מקסיקו. בעיר יש אוכלוסייה של למעלה מ-300,000 איש וזה אחד המקומות הטובים ביותר לחיות באמריקה.
לטמפה יש אקלים סובטרופי לח עם קיץ חם וחורפים חמים. בקיץ, הטמפרטורות יכולות להגיע עד 95 מעלות פרנהייט ובחורף הן יכולות לרדת מתחת ל-40 מעלות פרנהייט.
טמפה היא מושב המחוז של מחוז הילסבורו, פלורידה, והעיר הגדולה ביותר באזור מפרץ טמפה. הוא נמצא בחוף המערבי של פלורידה במפרץ טמפה, ליד מפרץ מקסיקו. העיר מנתה 335,709 תושבים במפקד 2010.
טמפה היא מרכז מרכזי למסחר, פיננסים, תרבות וסחר בינלאומי. ביתו של אחד הנמלים העמוסים ביותר באמריקה במפרץ טמפה
ואחד מיעדי התיירות המובילים בפלורידה עם יותר מ-10 מיליון מבקרים בשנה וכן ביתם של מוסדות תרבות רבים כמו מוזיאונים ותיאטראות.
חלבון צמחי במרקם (TVP)
TVP הוא תחליף מצוין לבשר, והוא עשיר בחלבון. הוא גם דל קלוריות, ואין לו כולסטרול.
TVP עשוי מפולי סויה שהושרו עד לקבלת עקביות של ספוג. לאחר מכן מבשלים את פולי הסויה עם מים, מלח ובדרך כלל צורה כלשהי של שמן כדי לעזור לשמור על לחות המוצר. לאחר מכן מוציאים את התערובת דרך מכונה שלוחצת את התערובת לרצועות או גושים. לאחר מכן מייבשים את הנתחים הללו בחום נמוך על מנת להסיר מהם עודפי לחות.
חלבון צמחי במרקם הוא תחליף בשר שנמצא בשימוש בתזונה צמחונית וטבעונית כבר שנים רבות.
TVP הוא מוצר סויה העשוי מקמח סויה, מים ומלח. לאחר מכן הוא מבושל בלחץ עד שהוא מגיע למרקם הרצוי. ניתן להשתמש ב-TVP כחלופה לבשר בקר טחון בהמבורגרים, טאקו או צ'ילי.
TVP עשיר בחלבון ודל שומן מה שהופך אותו לבחירה מצוינת עבור אנשים שמחפשים לרדת במשקל או לאכול בריא יותר.
תחליפי המבורגר על בסיס שעועית כמו קציצות שעועית שחורה והמבורגרים עדשים. חלב סויה או חלב שקדים לחלב.
טבעונות היא אורח חיים שלא כולל צריכת בעלי חיים, מוצרים מהחי ותוצרי לוואי.
פוסט זה בבלוג ידבר על תחליפי החלבון הטבעוניים הגבוהים ביותר שתוכלו לצרוך. חלב סויה או חלב שקדים לחלב, קציצות שעועית שחורה והמבורגרים עדשים להמבורגרים בקר.
יש הרבה תחליפים טבעוניים שהם לא רק עשירים בחלבון אלא גם בריאים מאוד. תחליפי המבורגר על בסיס שעועית כמו קציצות שעועית שחורה והמבורגרים עדשים, חלב סויה או חלב שקדים לחלב וטופו לבשר.